Cycle for Plan stopt

17 maart 2022

Door de coronapandemie staan de geplande reizen van Cycle for Plan al enige tijd 'on hold'. De afgelopen tijd zijn we bij Plan International druk bezig geweest om te kijken of en hoe we de reizen naar Guatemala, Malawi en Thailand alsnog kunnen organiseren. Helaas is de uitkomst dat we de drie edities van Cycle for Plan definitief moeten annuleren en dat er ook geen nieuwe reizen meer georganiseerd worden.

Hoewel de pandemie in Europa steeds beter onder controle lijkt te zijn, geldt dit helaas nog niet in de Cycle for Plan-landen. Het fragiele gezondheidssysteem en de lage vaccinatiegraad in de kwetsbare gemeenschappen waar we werken, maakt dat het onverantwoord is om hier met (grote) groepen te reizen. Wij moeten de veiligheid van de fietsers, staf en de te bezoeken gemeenschappen kunnen waarborgen. 

Dit bericht is natuurlijk heel zuur voor alle deelnemers die nog op reis zouden gaan. Zij zijn door ons inmiddels persoonlijk geïnformeerd. Voor alle sponsors van de laatste edities volgt er binnenkort nog een update over de besteding van het geld dat met Cycle for Plan is opgehaald.

Delen